Mijn cart

x
Je cart is nog helemaal leeg.

TI-Raleigh 1980

raleigh gent wevelgem(Foto beschikbaar gesteld door Cor Vos ©) 

Wie een kind is van de jaren '70 en '80, of ouders heeft die in deze periode fervent wielervolgers waren, die kent TI-Raleigh, de ploeg van Peter Post. De TI-Raleigh ploeg bestond van 1974 tot 1983, met in het topjaar 1980 onder andere Jan Raas die de Amstel Gold Race wint, Johan van der Velde die de Dauphiné Libéré op zijn naam schrijft, en maar liefst 11 etappezeges in de Tour de France. Het onbetwiste hoogtepunt was ongetwijfeld het winnen van die Tour de France door Joop Zoetemelk.

Deze Raleigh Teamfiets komt uit dat bijzondere jaar. De fiets is afgemonteerd met de Campagnolo Nuevo Record groep, eveneens uit die tijd. Om de zwarte Mavic GP 4 velgen liggen nog Wolber tubes die de tekenen des tijds wel tonen, maar waarmee nog steeds gereden kan worden. De bekende goudkleurige ketting ligt mooi strak om de 54/42 en de 6-speed cassette. Het Reynolds 531 frame werd in die tijd door veel fietsfabrikanten gebruikt, onder andere voor de professionele fietsen van de wielerploegen Gitane, Peugeot, Motobecane en dus ook het Britse Raleigh.

Het zadel is van Rolls, een merk dat in het profpeloton veel werd gebruikt vanwege het uitstekende zitcomfort. Dat het zadel vandaag de dag nog steeds nieuw verkrijgbaar is zegt veel. De bidon die je ziet op de foto's is niet de originele bidon die door de ploeg werd gebruikt, maar is wel NOS, New Old Stock, een nooit gebruikt origineel exemplaar uit begin jaren 80.

De fiets is inmiddels, inclusief extra Mavic GP4 wieleset, te koop voor € 1,250,- (incl btw)
of als onderdeel van een uniek TI Raleigh TEAM pakket (€ 3.250,- incl btw)
Scroll verder voor meer informatie. Interesse of vragen? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Tour van '80 / TI Raleigh pakket
Unieke kans voor de verzamelaar van wielergeschiedenis

Het pakket is het resultaat van een jaren verzamelen, en zou ook bij bedrijven met een wielerhart een mooie en opvallende opstelling kunnen zijn in bijvoorbeeld een ontvangstruimte.

Raleigh Team
De basis van het pakket is de Raleigh 1980 Teamfiets, in oude glorie hersteld door wielerboekenauteur John van Ierland (De speer van Rijsbergen, Kasseien, De jongens Van Katwijk, Der Rudy, De Rooie etc.). John heeft de Raleigh opgebouwd om het model waarop Zoetemelk in 1980 de Tour won zo dicht mogelijk te benaderen. Het framenummer is WB 0005174, wat wil zeggen dat het frame is gebouwd in februari 1980 in de fabriek van Carlton Cycles in Worksop (GB), ruim een jaar voordat de fabriek door moederbedrijf TI Raleigh werd gesloten. De fiets is opgebouwd uit Reynolds 531 buizen en prachtig afgemonteerd met Campagnolo Nuovo (super record). De bidon is dan weliswaar geen originele teambidon, maar het is wel een originele Raleigh NOS retro bidon. Framemaat 57 cm.

Raleigh winkelstandaard
De fiets kan mooi worden gepresenteerd op de Raleigh winkelstandaard met verlichting, die ook bij het complete pakket hoort.

Raleigh Junior
Naar aanleiding van de successen van de ploeg Post werd in 1981 ook een Raleigh junior fiets in de bekende teamkleuren gefabriceerd, de 'Europa'. Het bijbheorende pompje is in de loop der tijd verloren gegaan, maar ook dit juniormodel is onderdeel van het Raleigh pakket. Plus de originele Raleigh Collection '81 folder waarin de Europa staat afgebeeld.

Raleigh Creda shirt
In 1978 werd Gerrie Kneteman wereldkampioen op de weg voor de Raleigh ploeg, een jaar later nam Jan Raas de titel van hem over rijdend voor dezelfde ploeg. En wie wereldkampioen is geweest mag de bekende regenboogstrepen tijdens het verdere carriereverloop blijven dragen, meestal subtiel verwerkt in mouwtjes en kraag. Dus ook toen beide mannen in 1980 en '81 voor Raleigh Creda reden was hun status als voormalig wereldkampioen aan de shirts af te lezen. Het label is er uit, maar het Raleigh Creda shirt in het pakket kan zo maar van Raas of De Kneet zijn geweest. Ook origineel een wollen shirt voor wielertoeristen uit de Raleigh Creda periode behoort tot de collectie.

En verder:

  • Extra wielset Mavic GP4 (Campagnolo Record naven)
  • Boek 'De bende van Peter Post'
  • Singeltje De ploeg van Post - Wie zijn de vedettes
  • Singeltje Jean Keulen - Jopie Jopie Jee (met handtekening Joop Zoetemelk)
  • Rolbanner Cyclostyle Raleigh Team 1980 (met handtekening Joop Zoetemelk)
  • Joop Zoetmelk herinneringsmunt Tour de France 1980
  • Bouwdoos Raleigh Team 1981
  • Fotokaarten Raleigh Campagnolo Gerrie Knetemann, Jan Raas en Leo van Vliet
  • Lichtbak Raleigh / BSA
  • Oliekannetje Raleigh Industries Nottingham

Totaal 3.250,- (of een heel goed bod)
BTW factuur mogelijk

Op afspraak te bezichtigen in het fietscafé in Moordrecht.

Cyclostyle cyling gifts, lifestyle & coffee
Dorpsstraat 67 • 2841 BH Moordrecht
06 127 547 62 | info@cyclostyle.com
Kamer van Koophandel 24181433
BTW nr.NL111150024B02

Cyclostyle fietscafé

Cyclostyle fietscafé in Moordrecht is een uitstekende plek voor een gezellige ravitaillering. Stap binnen als je in de buurt bent, of stem er je (fiets)rondje op af. Iedereen is er welkom, of je wel of niet op de fiets bent.