Mijn cart

x
Je cart is nog helemaal leeg.

TI-Raleigh 1980

raleigh gent wevelgem(Foto beschikbaar gesteld door Cor Vos ©) 

Wie een kind is van de jaren '70 en '80, of ouders heeft die in deze periode fervent wielervolgers waren, die kent TI-Raleigh, de ploeg van Peter Post. De TI-Raleigh ploeg bestond van 1974 tot 1983, met in het topjaar 1980 onder andere Jan Raas die de Amstel Gold Race wint, Johan van der Velde die de Dauphiné Libéré op zijn naam schrijft, en maar liefst 11 etappezeges in de Tour de France. Het onbetwiste hoogtepunt was ongetwijfeld het winnen van die Tour de France door Joop Zoetemelk.

Deze Raleigh Teamfiets komt uit dat bijzondere jaar. De fiets is afgemonteerd met de Campagnolo Nuevo Record groep, eveneens uit die tijd. Om de zwarte Mavic GP 40 velgen liggen nog Wolber tubes die de tekenen des tijds wel tonen, maar waarmee nog steeds gereden kan worden. De bekende goudkleurige ketting ligt mooi strak om de 54/42 en de 6-speed cassette. Het Reynolds 531 frame werd in die tijd door veel fietsfabrikanten gebruikt, onder andere voor de professionele fietsen van de wielerploegen Gitane, Peugeot, Motobecane en dus ook het Britse Raleigh.

Het zadel is van Rolls, een merk dat in het profpeloton veel werd gebruikt vanwege het uitstekende zitcomfort. Dat het zadel vandaag de dag nog steeds nieuw verkrijgbaar is zegt veel. De bidon die je ziet op de foto's is niet de originele bidon die door de ploeg werd gebruikt, maar is wel NOS, New Old Stock, een nooit gebruikt origineel exemplaar uit begin jaren 80.

Cyclostyle cyling gifts, lifestyle & coffee
Dorpsstraat 67 • 2841 BH Moordrecht
06 127 547 62 | info@cyclostyle.com
Kamer van Koophandel 24181433
BTW nr.NL111150024B02

Cyclostyle fietscafé

Cyclostyle fietscafé in Moordrecht is een uitstekende plek voor een gezellige ravitaillering. Stap binnen als je in de buurt bent, of stem er je (fiets)rondje op af. Iedereen is er welkom, of je wel of niet op de fiets bent.